Off-White i Nike nastavljaju nasljeđe Virgila Abloha

Smrt Virgila Abloha još uvijek je teško shvatiti, jer je ostavio takav dojam u svijetu tenisica, ali i mode. Nike, kao i mnogi od nas, oplakuje pokojnog dizajnera i uskoro će odati počast njegovoj ostavštini službenim izdanjem Off-White x Nike Blazer Low. Tijekom stvaranja cipela, Abloh se usredotočio na “miješanje jezika za novi potpis”.

To je najviše prikazano u komadu pete cipele, koji crpi inspiraciju iz Terra Humara. U tekstualnoj poruci, Abloh je “sramežljivo” pitao sljedeće: “Možemo li… spojiti pravi alat Humara i spojiti ga u vulkanizirani potplat?” Ranije u mjesecu bliskim prijateljima, Off-White x Nike Blazer Low – koji bi trebao biti objavljen u bijeloj i crnoj boji – odiše Ablohovim šarmom. Rupe, koje se često uspoređuju sa švicarskim sirom, nalaze se u cijelom gornjem dijelu, a njihovi su izrezi djelomično zaklonjeni dodatnim vezicama.

Na drugim mjestima, peta je izoštrena do točke, a oblik i boja podsjećaju na Terra Humara, kao što je gore spomenuto. Zajedno s Helveticom sa strane i vezicama, kao i prepoznatljivom rajsferšlusom, Off-White x Nike Blazer Low bit će dostupan globalno 8. travnja preko Nike SNKRS i eventualno odabranih prodavača.

Similar Posts