New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

DJ Umek donosi dio kolekcije tenisica i najavljuje SNEAKEROOM

06
May 2019

Ljubitelji tenisica, kolekcionari i svi oni koji sanjaju o tome da postanu sneakerheadovi u subotu, 11. svibnja, će u sklopu prvog hrvatskog festivala tenisica i ulične kulture Sneakeroom-a, koji se održava u zagrebačkom Studentskom centru, moći vidjeti kolekcije brojnih sneakerheadova iz regije i Europe. Dio svojih kolekcija prezentirat će i poznata Instagram zvijezda, Hrvat s losanđeleskom adresom, Andre Ljuština aka Croatian Style te DJ Umek iz susjedne nam Slovenije, a dolazi i misteriozni Yeezy Busta, čovjek kojeg na Instagramu prati preko 750 000 pratitelja i 

U kratkom razgovoru DJ Umek nam je otkrio da je njegova strast prema kolekcionarstvu započela 2013. godine te da je u ovih šest godina prikupio oko 300 tenisica od kojih su neke i vrlo rijetke.

„Ljubav prema tenisicama počela je kada sam bio klinac i igrao košarku. Sjećam se kao sada da je tada prijatelj iz državne repke donio Jordan 5 tenisice. Zaljubio sam se u njih na prvi pogled. U Miamiju sam 2006. kupio Fire Red Jordan 5 tenisice i ispunio svoju želju. Moje kolekcionarstvo počelo je tako da sam svakodnevno pratio razne siteove, istraživao što je novo, što dolazi, koji modeli su u najavi. Istina, u startu sam kupovao svašta, želio sve više i više, no s vremenom je nastao neki moj stil i sada mi je važno imati uistinu ono što mi se sviđa. I danas svakodnevno prošvrljam po siteovima pa tako mogu reći da sam pravi sneakerhead“, objašnjava DJ Umek.

Dodaje da tenisice ne kupuje kako bi ih preprodavao, on ih zbilja voli, a od najstarijih, kaže izdvojio bi Cortezice OG koje su u originalnoj kutiji. Vrlo su stare, ali objašnjava da ne zna o kojoj točno godini je riječ.

U kolekcionarstvu ima i potporu svoje drage, za koju kaže da ga rado iznenadi i daruje tenisicama: „Ona me uistinu sluša i onda pretražuje stranice poput Flightcluba i Stockx-a kako bi me iznenadila nekim modelom koji sam spomenuo da bih volio imati. To je baš lijep osjećaj i lijepa priča“.

Iako ovakvih festivala ima mnogo u svijetu i DJ Umek je svirao posvuda kaže da ipak ni na jednom nije prisustvovao: „Sneaker festivali su uglavnom vikendom kada sam na putu ili imam svirku. Bio sam u Chicagu, Atlanti, Dallasu, L.A.-u no nisam posjetio ni jedan, još uvijek čekam priliku da se to dogodi. Upravo zato sam silno uzbuđen i sretan jer naša regija dobiva prvi takav festival. I odlično je da je Sneakeroom upravo u Zagrebu jer je Zagreb poznat po uličnoj kulturi. Veselim se suboti i vjerujem da ću se ugodno iznenaditi, upoznati nove ljude i sneakerheadove iz cijele regije. Bit će sjajno“ te je dodao: “ Moja kolekcija nije najbolja u Europi, ali je među boljima u regiji, takvo što rijetko se vidi“.

Ono što je jednako atraktivno na Sneakeroom festivalu jest genijalan line-up hip-hopera koji će ispuniti večernji program, pa tako od 19 sati atmosferu dižu Bad Copy, Bolesna braća, Stoka, Dregermajster, Buntai te posebni gosti festivala – Krankšvester i Vojko V.

„Veseli me da postoje mladi koji žele stvarati glazbu. Kontaktiraju me često. Ta iskustva su svakakva, znaju biti ugodni, ali i vrlo neugodni ako im ne odgovoriš. Ljudi se na glazbenu scenu pokušavaju probiti na razne načine jer je poplava glazbe i produkcije. Teško se danas probiti, ali se može. Moraš biti ustrajan, ići u studio i stvarati, uložiti sate i sate u svoje vještine. Nema druge formule“, poručio je mladim glazbenicima DJ Umek koji na Sneakeroom ipak ne dolazi puštati glazbu, ali pruža apsolutnu podršku kolegama glazbenicima.

Cijeli program Sneakeroom festivala tenisica i ulične mode možete pogledati ovdje, a možda i najvažnija stvar jest da je ulaz potpuno besplatan na sve sadržaje.

Ulaznice možete preuzeti putem ENTRIO sustavahttps://www.entrio.hr/event/sneakeroom-festival-tenisica-i-ulicne-kulture–6397

Tags:

    Related Posts